Skip to main content
Kundhistorier

Samarbete med Siemens Energy och Väderstad skapade AI för ritningsprocesser

By mars 17, 2023No Comments

Vad är det bästa sättet att utveckla en produkt som löser riktiga problem effektivt? Vi tycker att det är att samarbeta direkt med våra användare. Därför har vi gjort vårt Proof-of-Concept för ritningsgranskning i ett samarbete med Siemens Energy och Väderstad AB.

Vår digitala CAD-assistent kan tolka ritningar och CAD-underlag för att sedan bygga automatiserade processer kring innehållet. Detta kan tillämpad på väldigt många sätt. Tillsammans med Siemens Energy och Väderstad kunde vi undersöka effekten av att placera den här typen av teknik i granskningsprocesser på utvecklingsavdelningar för att ”lära” assistenten att hitta vanliga fel samt hitta bästa praxis för olika typer av projekt. Vi gjorde flertalet intervjuer med personal från Siemens och Väderstad för att få olika perspektiv. I gemensamma möten med båda företagen kunde vi gemensamt jämföra deras processer.

Att applicera vår teknik på granskningsprocessen visar sig vara en riktig tidssparare som ledde till snabbare FoU-processer för hela organisationen.

Så här kommenterade våra resultat Thomas Wiktorsson, Senior Vice President på Siemens Energy våra resultat:

– T&S har bevisat sin kompetens genom hela processen och varit både lyhörda och flexibla för att möta våra krav och önskemål. Lösningen vi tittar på nu kommer att bidra på flera sätt, både att förbättra kvaliteten och öka vår produktivitet.

Nu fortsätter vi vårt samarbete och jobbar med att få in automatisk ritningsgranskning i flera skarpa projekt  där det produceras och granskas många ritningar. Det är fantastiskt kul och viktigt för vår utveckling att se hur vår produkt kan ha påverkan på stora företag som Siemens Energy och Väderstad AB samt att lära oss exakt vilken typ av tjänster och funktioner de värdesätter.